Radiologiepraktijk te Antwerpen

Voor ‘Radiologie Antwerpen’ verzorgden we de inrichting van hun nieuwe beeldpraktijk.

We vertrokken van een bestaande kantoorsituatie die we volledig omgooiden naar een praktijk met 5 radiologiezalen. De beschikbare oppervlaktes versus de noden en het specifieke grondplan van het gebouw zorgden ervoor dat iedere cm optimaal moest benut worden. Bijzondere aandacht ging ook naar de workflow personeel in relatie tot de flow voor de patiënten. Daarnaast moest er uiteraard rekening gehouden worden met de specifieke eisen die een radiologie praktijk met zich meebrengt.

Er werd bewust gekozen voor lichte materialen om de beperktere lichtinval in sommige delen van de praktijk zoveel mogelijk op te vangen. Daar waar mogelijk zorgen bv glazen deuren ervoor dat het daglicht ook tot in verder gelegen ruimtes geraakt. Het materiaal gebruik werd ook bepaald door de wens de patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Geen kille ‘ziekenhuissfeer’ maar een eerder gezellige sfeer waar aandacht is voor akoestiek, aangename verlichting maar ook de ecologisch insteek van de praktijk tot zijn recht komt. De verlichting werd zodanig uitgewerkt dat deze bijdraagt aan het comfortabeler gevoel voor de patiënten maar ook voldoet aan de eisen voor het personeel in de radiologiezalen.

Foto’s : Aperture 8.6

Wil je meer weten?

Wil je nog meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen of heb je een project dat je graag wil bespreken? Neem dan zeker contact op. 

Eef Debeuf

Meer weten?

Neem persoonlijk contact op om samen jouw vraag te bekijken:

EEF DEBEUF BV
Pachtersdreef 43 C
2580 Putte
BTW BE 076.816.925

info@eefdebeuf.com
0475/99.93.87